istanbulda kaçamak tatil yapabileceğiniz bir birinden güzel yerler. İstanbul'a Yakın En Güzel Tatil Yerleri sizde istanbul trafiğinden bıktınız ve kaçacak yer arıyorsanız doğru yerdesiniz.. istanbul'a yakın tatil yerleri tavsiye istanbul'a yakın 2 günlük tatil yerleri istanbul'a yakın deniz tatil yerleri istanbul'a yakın günübirlik tatil yerleri istanbul'a yakın kış tatil yerleri istanbul'a yakın ege tatil yerleri istanbul'a yakın ucuz tatil yerleri ve fiyatları 2 günlük tatil için nereye Gidilir gibi sorular kafanızda yer mi etti ozaman buyrun bakalım nerelere kaçılır..
YOUTUBE KANALIMIZI TAKİP EDİN >>> YOUTUBE KANALA GİRİŞ İÇİN TIKLA
İstanbul'a Yakın En Güzel Tatil Yerlerinde ilk adresimiz tabiki
AĞVA
Tatili Uzaklarda arama tatil köyleri ayağının dibinde, tatile gidemiyoruz istanbuldayız her yer çok uzak deme çünkü sen içimdesin!” muğla tatil köyleri tadındaki İstanbul’a yakın tatil cennetlerinden birisi olan Ağva yemyeşil ormanın içinde, göz kamaştıran güzellikleri ile nehir kenarında karmaşa ve gürültüden uzakta ve sizleri huzura erdirecek tüm problemlerinizi unutabileceğiniz bir yeryüzü cenneti.
Unutmayın ki bu tatil cenneti Ağva’ve Göksu Nehri kıyısında yan yana inci gibi dizilmiş birbirinden güzel otel ve restoran bulunuyor.
Genellikle romantik çiftlerin kaçamak için tercih ettiği bu güzel doğal ortamlarda en şık otel ve restoranlarda nehir kıyısında köy kahvaltısı etmek, sevdiklerinizle hoş vakit geçirmek için kaçırılmayacak bir fırsat sizde gündüz kano veya yunuslarla nehri gezmek, akşam mum ışığında romantik bir yemek istiyorsanız doğru adresi Ağva’da tatilin olmazsa olmazı.
istanbul'dan hızlı tatil yapmak isteyenlerin ve İlkbahar ve sonbahar aylarında oldukça popüler olan Ağva’da yaz aylarında merkezde ve çevre koylarda plaj, deniz ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmak da mümkün.
ağva tatil köyleri - ağva otel ve motel adresleri
ŞİLE
İstanbulun Anadolu yakasının Karadenizle buluştuğu ilçelerinden biri olan Şile yazın denizin ve güneşin tadını çıkarmanızı sağlayan plajları, piknik yapacağınız ormanlık alanları, yemyeşil doğası ile İstanbullular için muhteşem bir tatil alternatifi oluşturuyor.
Tarihi Şile evleri, Şile Kalesi, Saklıgölü ve meşhur Şile bezi ile nam salmış bu sevimli ilçeye oldukça düzgün olan çevre yolu ile özel aracınız ile 1 saatten daha da kısa sürede ulaşılabiliyor.
Uzunkum, Ağlayankaya ve Ayazma gibi Şile plajlarından günübirlik faydalanılabileceği gibi merkezindeki otel ve pansiyonlarda konaklayarak yaz tatili yapmak da oldukça keyifli oluyor.
Şile tatil köyleri - şile tatil mekanları - şile konaklama mekanları
SAPANCA
Doğası ile insana huzur veren Sapanca hem huzurlu hem de doğa arayanlar için vaz geçilemez bir seçenek! Bir birinden güzel Zengin bitki örtüsüne sahip dağları, şelaleleri, gölleri, çiçekleri ve doğal güzellikleri, tertemiz havası ve dinlendirici atmosferiyle şehir hayatının temposundan ve gürültüsünden bunalanlar için ideal lokasyonlardan biri olmaya da devam ediyor.
Sapanca Nerededir?
Sapanca, Türkiye'nin kuzeybatısı bölümünde yer alan Marmara bölgesinde mevcut halde bulunan Sakarya ilinin yaklaşık olarak 39.000 nüfuslu bir ilçesini oluşturur.
Sapanca, Sakarya'nın ilçelerini oluşturan güneyinde Geyve ve Pamukova, doğusunda Arifiye ile ve kuzeyinde ise Serdivan ilçeleri ile beraber batısında Kocaeli'nin Kartepe ilçesi ile de komşu olan bir ilçedir. Kuzey bölümünde Sapanca Gölüne kıyısı olan bu ilçenin il merkezine olan uzaklığı ise yaklaşık olarak 13 kilometredir.
Sapanca'da Gezilecek Yerler Nelerdir?
Sapanca'ya gelinmesi durumunda ilk olarak gezilmesi gereken yerlerin başında Sapanca Gölü gelmektedir. Gölün etrafında yürüyüş yapma imkanı bulunur. Sapanca gölünün çevresinde yer alan yeşillikler ile birlikte doğanın çeşitli renklerini bu gölün üzerinden izlemek mümkündür. Bununla birlikte Sapanca ilçesinin merkezinde yer alan ve Osmanlı döneminden kalan tarihi yapılı cami, han ve hamamlar da Sapanca içerisinde gezilebilecek yerleri oluşturmaktadır. Rahime Sultan Camii ve tuğrası bu bölgede görülmektedir.
Kanuni Sultan Süleyman'ın veziri olan Rüstem Paşa adına yaptırılmış olan Rüstem Paşa Camisi de görülmesi gereken yerlerdendir. Merkez üzerinde yer alan Hükümet Konağı'nın ön tarafında Bizans Dönemi'nden kalmış olan lahitler sergilenmektedir. . Ayrıca Sapanca ilçesinin merkezinde 1800'lü senelerden kalma olan yaklaşık altmış civarında tarihi nitelikte evler bulunmaktadır. Bu evler gezilmesi gereken yerler arasındadır.
POLONEZKÖY
Polonezköy, İstanbul'a sadece 25 km uzaklıkta olması sebebiyle, şehrin karmaşasından bunalan İstanbulluların yaz-kış tatil için tercih ettiği bir rota. 1800'lerde Polonyalı sürgünler tarafından kurulan bu köy, Beykoz'a bağlı ve insanlara yeşilin her tonunu görme fırsatı tanıyor. Ayrıca kır restoranları ve butik otelleri de, bu harika yeri tercih nedenlerinden. İnanılmaz lezzetli ve taze kahvaltılar yapabileceğiniz Polonezköy'de, 1914'te yapılan Czestochowalı Meryem Ana Kilisesi gibi görebileceğiniz tarihi yerler de mevcut.
Polonezköy, İstanbul'un Beykoz ilçesinde yer alan, eski adı Adampol olan Polonyalı köyüdür. Karadeniz sahilinden 20 km; İstanbul'un Boğaziçi kıyılarından ise 15 km uzaklıktadır.
Polonezköy'e Özel Araçla Nasıl Gidilir?
- İstanbul'da yaşıyorsanız, Polonezköy'e en kolay ve hızlı ulaşım yöntemi özel araçla gitmektir. D-100 Karayolu'nu kullanarak Beykoz sapağından ayrılıp, Beykoz-Polonezköy Yolu'nu takip ederek Polonezköy'e ulaşabilirsiniz.
Polonezköy'e Toplu Taşımayla Nasıl Gidilir?
- İstanbul'da toplu taşıma kullanarak da Polonezköy'e gidebilirsiniz. İlk olarak, Kadıköy'den Beykoz'a giden otobüs ya da dolmuşlara binebilirsiniz. Beykoz'a ulaştıktan sonra ise Polonezköy minibüslerini kullanarak semte ulaşabilirsiniz. Polonezköy minibüsleri genellikle Beykoz İskelesi'nden kalkmaktadır.
Polonezköy'e Taksiyle Nasıl Gidilir?
- İstanbul'da bulunduğunuz bir noktadan taksi çağırarak Polonezköy'e ulaşabilirsiniz. Taksi ile direkt olarak semte gidebilirsiniz, ancak bu seçenek diğerlerine göre daha maliyetli olabilir.
Doğanın yeşilini korumayı başardığı, insanın ihtiyaç duyduğu saygıyı gördüğü, İstanbul'un arka bahçesi de denebilecek yerlerden biri olan Polonezköy'e geldiğinizde İstanbul'un kalabalığından, gürültüsünden ve stresinden bir anda kurtulacaksınız. Çamlar ve ağaçlarla çevrili sokaklardan geçiyorsunuz.
RİVA
Çayağzı Köyü olarak da bilinen Riva, Beykoz'a bağlı şirin mi şirin bir yer. Tatilcilere İstanbul'a yakın olması sebebiyle hem çok cazip geliyor hem de dar sokaklarıyla gezme fırsatı tanıyor. Denizinden bahsetmiyoruz bile. Riva Kalesi ise, gün batımını izlemek için en ideal yerlerden birisi. Akşam balığınızı yerken; Riva'nın temiz havasını bol bol soluyacak ve buraya geldiğinize bir an bile pişman olmayacaksınız.
İstanbul Riva hangi semtte?
Riva ya da Çayağzı, İstanbul ilinin Beykoz ilçesine bağlı bir mahalledir.
Riva Plajı hangi otobüs gider?
Kavacık ile TEM sapağından yaklaşık olarak 23 km, Beykoz şehir merkezinden ise yaklaşık olarak 22 km uzaklıkta bulunmaktadır. Riva plajına ayrıca toplu taşıma araçları ile de gitmek için mümkündür. Beykoz şehir merkezinden hareket eden 137 numaralı otobüsler ya da minibüsler kullanılarak ulaşılabilir
Riva nasıl bir yer?
İstanbul'dan uzaklaşmak isteyenlerin duraklarından biri olan Riva, bol ağaçları, Karadeniz kıyısındaki sahili ve sessiz sakin sokaklarıyla huzur dolu bir beldedir. Hafta sonları oldukça kalabalıklaşan Riva'nın tadını çıkarmak için Hafta içi daha iyi bir zamanlamadır.
İstanbul Riva Anadolu yakasında mı?
Riva plajı, İstanbul ilinin Anadolu yakası tarafında yer alır.
Riva Kalesi ne amaçla yapılmıştır?
Kale, düşman gemilerinin derin olan Riva Deresi ve İstanbul Boğazı'ndan içeri girişlerini engelle- mek ve sahil bölgesinin güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmıştır.
Riva nerede denize girilir?
Riva'da ki 1.koy, Elmasburnu Plajı olarak adlandırılan yerdir. Bunun yanı sıra Riva'da denizin tadını çıkarabileceğini. 2.bir koy da yer almaktadır. Deniz girip kamp yapabileceğiniz bu koyun da İstanbul'un en güzel koylarından biri olduğunu ifade edebiliriz.
Riva Galera koyu ücretli mi?
Deniz manzarasıyla büyülenebileceğiniz ücretsiz bir kamp deneyimi için Riva Galera Koyu'na gidebilirsiniz. Ücretsiz çadır kampı kurabileceğiniz Galera Koyu, İstanbul'un Beykoz ilçesinde Riva sınırları içerisinde yer alıyor.
KİLYOS
Kilyos (Resmî adı: Kumköy), İstanbul’un Avrupa Yakası’nın Karadeniz kıyısında, Sarıyer ilçesine bağlı yerleşim alanı. doğası denizi ve kahvaltı ve mangal alanları ile hafta sonu kaçamak yapmak için efsane bir yer.
Avrupa yakasında oturanlar hafta sonları deniz tatili yapabileceği en yakın yer olan Kilyos İstanbul Avrupa yakasının Karadenizle buluştuğu noktada yer alıyor. Şehir merkezine yaklaşık 30 km metre mesafade olan Kilyos’a Bahçeköy orman yolu içinden geçilerek ulaşılıyor.
Kilyos yolu üzerindeki ormanlık alanlarda et mangal veya kiremitte alabalık keyfi için mola verebileceğiniz kır lokantaları da bulunuyor ancak İstanbul’un en uzun ve en temiz sahil şeridi unvanına sahip Kilyos deyince ilk akla Kilyos Plajları geliyor.
Kilyos’ta halk plajlarının yanı sıra beach club olarak isimlendirilen ve giriş ücreti ödeyerek girebileceğiniz pek çok plaj bulunuyor. Bu plajlarda yüzme, güneşlenme ve yeme içmenin yanısıra deniz sörfü, uçurtma sörfü (kiteboard) gibi su sporları imkanları da mevcut.
İstanbul Kilyos nereye bağlı?
Kilyos (Resmî adı: Kumköy), İstanbul'un Avrupa Yakası'nın Karadeniz kıyısında, Sarıyer ilçesine bağlı yerleşim alanı.
Kilyos Halk Plajı Ücretli mi?
Kilyos halk plajı Sarıyer belediyesine ait olan bir plajdır. Halk plajı olan Kilyos halk plajı aynı zamanda ücretsiz bir plajır. Kilyos halk plajında bulunan otopark da aynı zamanda ücretsizdir.
Kilyos a nasıl gidilir iett?
Kilyos Nerede ve Kilyos'a Nasıl Gidilir
Toplu taşıma araçlarıyla gelecekler ise öncelikle Sarıyer'e gelmek zorundalar. Merkeze geldiklerinde Şehit Mithat Yılmaz Caddesi üzerinden (Nikah dairesinin karşısı) kalkan minibüsler ve Sarıyer İlköğretim Okulunun önünden kalkan İETT otobüsleri ile Kilyos'a ulaşabilirsiniz.
Kilyos da denize girilir mi?
Kilyos'u en büyük plajlarından bir tanesi olan ve yaklaşık 1000 kişilik alanı ile cıvıl cıvıl günler yaşayan bu plajda sadece kuma, denize ve güneşe değil aynı zamanda manzaraya da doyamayacaksınız. Genellikle çiftlerin tercih ettiği plajda eğlenceli dakikalar yaşayabileceksiniz.
Kilyos sahili nasıl?
Kilyos plajı İstanbul'un en büyük ve temiz sahil şeridine sahiptir. Kilyos plajı deniz sörfü için oldukça idealdir. Kilyos halk plajı, Tırmata Beach, Solar Beach Therapy, Burc Beach, Milyon Beach bölgedeki plaj ve beachlerdir.
BÜYÜKADA
Prens Adaları olarak da bilinen İstanbul açıklarındaki adaların en büyüğü olan Büyükada,İstanbul’a bir vapur mesafesindeki konumuyla İstanbul’dan en keyifle ulaşılan tatil beldesi. Büyükada tatili adaya ulaştığınızda değil, vapura binip martılar eşliğinde yolculuk yaparken başlıyor.
Vapurdan indiğinizde ise Ada size İstanbul’da olduğunuzu tamamen unutturuyor. Prinkipo dondurmacısından dondurmanızı alıp tarihi köşkler arasında, yemyeşil bir doğada yürüyüş yapmak, bisiklet kiralamak, Aya Yorgi manastırına tırmanmak, çarşısında midye tava-bira yapmak, ya da sahildeki balıkçılarda daha uzun uzadıya takılmak…
Büyükada’da yapılacak şeyler çok, Ada’da mütevazi pansiyonlardan butik otellere farklı konaklama seçenekleri de bulunuyor. Büyükada’da yaz tatili için halk plajları ve beach clublar olmak üzere pek çok plaj da mevcut.
Büyükada yürüyerek gezilir mi?
- Allahtan Büyükada 1984'de sit alanı ilan edilmiş, ve bu sayede birçok bina korunarak günümüzde ulaşıyor ve yeni betonlaşmaya izin verilmiyor. Adanın yürüyerek veya bisiklet ile iki meşhur rotası var: Küçük ve Büyük Tur. İkisine de Saat Meydanı'ndan sağa dönerek başlayabilirsiniz.
Gezilecek Yerler
- Kamino Yelken Kulübü
- Lunapark
- Aya Yorgi Tepesi
- Anadolu Kulübü
- Büyükada Splendid Palace Hotel
- Çankaya Caddesi
- Reşat Nuri Güntekin Evi
- Büyükada Rum Yetimhanesi
- Anastasia Meziki Hotel
- Hamidiye Cami
- Troçki’nin Evi
- Adakule
- Adalar Müzesi
- Sedef Adası Plajı
Büyükada kaç dk sürüyor? Büyükada'ya Nasıl Gidilir?
Vapur ve tekneler ile Büyükada'ya gidiş; Eminönü'nden yaklaşık 1 saat 15 dakika, Kabataş'tan 1 saat 30 dakika, Beşiktaş'tan 1 saat 45 dakika, Bostancı ve Kartal'dan ise 25-30 dakika sürüyor. Motorlu tekneler şehir hatları vapurlarına göre biraz daha hızlı gidiyor ve adalara 10-15 dakika kadar daha önce varıyor.
0 Comments